क) खान नहुने
– रातो मासु (खसी, राँगो), भित्री मासु (कलेजो, मुटु, मिर्गौला, गिदी)
– माछाहरु, प्राउन, लोवस्टर
– जाँड, रक्सी
– रातो मासु (खसी, राँगो), भित्री मासु (कलेजो, मुटु, मिर्गौला, गिदी)
– माछाहरु, प्राउन, लोवस्टर
– जाँड, रक्सी
ख) कम मात्रामा खान हुने
– दूध र दूधबाट बनेका परिकारहरु
– सेतो मासु (कुखुरा, हाँस तथा अन्य चराचुरुङ्गीहरुको मासु)
– दाल तथा गेडागुडीहरु
– कुरिलो, काउली, पालुङ्गो, गोलभेडा, च्याउ
– अण्डा
– काजु, ओखर, पेस्ता, बदाम
ग) प्रशस्त मात्रामा खान हुने
– चामल, गहुँ, मकै, आलु, पाउरोटी, चिनी
– हरियो सागपात (सिमी, बोडी बाहेक)
– फलफूलहरु
– गाजर, काक्रो
from SHYANE http://ift.tt/1rIcgXQ
via IFTTT
0 comments:
Post a Comment